Kinderaikido

Sportactiviteit voor kinderen en volwassenen. Kom een kijkje nemen bij onze dojo! Kijk voor open lesen op onze actueel pagina. Op kinder aikido is iedereen welkom. Op vrijdagen is er traning voor ouders en kinderen. Mocht u willen deelnemen dan adviseren wij sportkleding en blote voeten.

ZEG NEE TEGEN PESTEN

Aikido is een ideale weerbaarheids training

Pesten

Kinderen zijn niet geboren als pestkoppen, ze hebben geleerd om te pesten. Pesten komt voort uit angst en zelfhaat. Onderzoek wijst uit dat sommige kinderen pestgedrag aanleren rond de tijd dat ze kleuters zijn. Veel jonge kinderen zijn pestkoppen alvorens de kleuterschool.

aikidoka

Wat is pesten? Pesten is de handeling van het tentoonstellen van opzettelijk kwetsend, herhaaldelijk grof gedrag. Er zijn verschillende vormen van pesten: fysiek, verbaal, en de sociale, de toenemende vorm van cyber-pesten.

aikidoka

We kunnen een aanzienlijke vermindering van pesten bereiken als we onze kinderen het gevoel van eigenwaarde en een waar gevoel van goedheid inboezemen, twee dingen waar we naar streven in Aikido. Onze niet-gewelddadige oefeningen bieden reele alternatieven voor conflicten en agressie.

Wat is Aikido? Aikido is een niet-gewelddadige en niet-competitieve krijgskunst. Het bevordert fysieke, emotionele en mentale conflictoplossings vaardigheden, en biedt manieren om om te gaan met pesten. Met behulp van bewegingstechnieken, visualisatie en energetische praktijken, ontwikkelen kinderen, tieners en volwassenen een groter gevoel van eigenwaarde. Aikido's antwoord op geweld is om de energie van een aanval te herleiden en de aanvaller te onderwerpen zonder letsel, in plaats van ontmoeting van kracht met kracht. Aikido is wereldwijd bekend als de "Art of Peace."

Alle kinderen moeten kunnen sporten!

Verdien je weinig en wil je toch dat je kind sport, kijk dan voor meer info naar www.jeugdsportfonds.nl