Aikidojo Diemen

Principes

Aikido is een moderne vorm van martial art en spirituele ontwikkeling, die gebruikt kan worden tegen iedere vorm van aanval, waarbij de nadruk ligt op de ontwikkeling van een betere eenheid tussen lichaam en geest. In tegenstelling tot vele andere vechtsporten is er voor Aikido geen bijzondere kracht of snelheid nodig. Het wordt succesvol beoefend door mensen van alle leeftijden en mogelijkheden.

aikidoka

Aikido ontwikkelt lenigheid, coordinatie, concentratie, verbetert de gezondheid en fitheid, communicatieve vaardigheden en zelfvertrouwen. De fysieke kanten zijn gracieus en dynamisch, ze zijn slechts een uiterlijk kenmerk van wat het belangrijkste is: een echte en directe manier om de kwaliteit van ons leven te verbeteren.

aikidoka

De essentie van aikido techniek is het bewegen vanuit een stabiel en energiek centrum (hara). Goed uitgevoerd zien sommige technieken er spectaculair uit; de aanvaller wordt in vliegende vaart door de lucht geworpen. Andere technieken zijn kleine maar effectieve bewegingen die de aanvaller immobiliseren. In beide gevallen wordt gebruikt gemaakt van o.a. cirkelvormige bewegingen, zwaartekracht en balans. In de ultieme situatie is het de energie van de aanval zelf, die de aanvaller uit balans brengt.

Links